Nyåpnet etter Korona-pause

Trine Myhre har ledet La Baguette på Hvaltorvet siden 1997, og gjenåpner nå kafeen med nyoppussede lokaler og ny meny. – Krisen er på langt nær over, men aktiviteten på Hvaltorvet er ikke så langt unna normalen, sier senterleder Geir Ellefsen.


Tekst: Henrik Sandvik
Mai 2020

Den franske kafeen La Baguette ble etablert på Hvaltorvet i 1997, og er blant dem som har holdt til på kjøpesenteret lengst. Daglig leder Trine Myhre har vært med hele veien, men fikk en uønsket pause i midten av mars. Lokalet hadde da blitt totaloppusset og menyen hadde også fått en oppgradering.

Alt sto klart til nyåpning, men så kom Korona-viruset. Nå er imidlertid den daglige lederen og de 7-8 medarbeiderne i gang igjen.

Kafeen er innredningsmessig splitter ny fra gulv til tak, og det er gjort en betydelig investering for å glede nye og gamle gjester. Matkonseptet er basert på samme filosofi som før; ferske, nysmurte baguetter med fransk sjel og de beste råvarer. La Baguette tilbyr også bedriftsavtale for dem som ønsker frokost, lunch og overtidsmat.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Kjøpesenter Geir Ellefsen gleder seg over at kafeen er igang igjen.

– Trine har stått last og brast med kafeen i 23 år. Hun er en stayer, og det er hyggelig at de nå åpner igjen, sier Ellefsen.

Han melder om positive tendenser på det KLP-eide Hvaltorvet.

– Det er på langt nær slutt på krisen, men omsetningsmessig lå vi sist uke på bortimot 80 prosent av normalen. Når det gjelder antall mennesker inn døra, er tallet cirka 70 prosent. Vi synes dette er ganske bra, sier senterlederen, og fortsetter:

– Nå har alle butikkene åpnet igjen. Folk har begynt å sitte på kafeene og det er mer liv her. Men vi ser en stor forskjell på de besøkende. De som kommer, de skal noe. Det er svært få som bare går og kikker; de som tar turen nå, de vet hva de skal ha – og de handler.

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Trine Myhre har ledet La Baguette siden 1997 og er nå i gang igjen for fullt etter Korona-pausen. Foto: Hvaltorvet
Senterleder Geir Ellefsen registrer «bortimot normale» besøks- og omsetningstall på Hvaltorvet. Foto: Hvaltorvet
;