Alt du trenger å vite om Sandefjordmønsteret

Hva er det egentlig som gjør Sandefjord til Sandefjord? Sandefjordmønsteret viser sjelen til Sandefjord gjennom bilder, og er den visuelle identiteten til Sandefjord. Sandefjordmønsteret ble lansert mars 2024, og her har vi samlet spørsmål og svar rundt bruk og opphav av Sandefjordmønsteret.


Hvor kommer ideen til Sandefjordmønsteret fra? 

Det er omdømmeprosjektet Tenk Sandefjord som står bak både ideen, utvikling og konseptualiseringen rundt Sandefjordmønsteret. Med et ønske om å lage noe helt eget, som viser sjela og identiteten vår gjennom bilder, vokste ideen om Sandefjordmønsteret frem. Sandefjordmønsteret skal leve i mange år fremover, og representerer identiteten til Sandefjord. Vi håper at Sandefjordingene kjenner seg igjen i bildet, blir ekstra stolte av byen sin, og blir minnet på alt det fine som finnes her. Sandefjordmønsteret løfter særegenhetene i Sandefjord, og viser både historie, fremtid, steder, aktiviteter og ikke minst folka som bor her. Sandefjordmønsteret vise scener fra byen vår, og er en påminnelse om at hver og en av oss er viktige brikker som er med på å forme Sandefjord til nettopp det den er.  

Hvem har designet Sandefjordmønsteret?

Det ble hentet inn forslag fra flere aktører, men det var en som skilte seg klart ut. Sandefjording og grafitti-kunstner Kim Grung Kolstad og kollega Quientin Desveaux har på eksepsjonell måte gjort om idé til bilder. Takket være disse kreative og superproffe kuntnerene har resultatet blitt så bra som det har blitt. 

Hvordan kan Sandefjordmønsteret brukes? 

Sandefjordmønsteret er ment som en felles identitetsbygger, og kan brukes på mange måter; både utendørs, innendørs, digitalt, trykk på produkter eller andre egnede flater. Sandefjordmønsteret kan brukes i sin helhet, utsnitt av mønsteret eller definerte frittstånde elementer fra det store bildet. All bruk av Sandefjordmønsteret skal godkjennes av Tenk Sandefjord, og all bruk må følge retningslinjene som er satt opp i brukermanualen for Sandefjordmønsteret

Hvem kan bruke Sandefjordmønsteret?

Tenk Sandefjord har rettighetene til bruk av Sandefjordmønsteret, men andre aktører i Sandefjord kan også bruke Sandefjordmønsteret så lenge man følger reglene og godkjenning av bruk er gitt av Tenk Sandefjord. Sandefjordmønsteret er tilgjengelig for både innbyggere, forening & idrett- og næringslivet. 

Hva koster det å bruke Sandefjordmønsteret?

Sandefjordmønsteret er en gave fra omdømmeprosjektet Tenk Sandefjord til aktører i Sandefjord som ønsker å bruke det. Det er kostnadsfritt å bruke Sandefjordmønsteret i sin helhet, men dersom det skal tilpasses spesielle flater, vil det medføre en byråkostnad.

Hvem eier Sandefjordmønsteret?

Sandefjordmønsteret er tatt frem og eies av omdømmeprosjektet Tenk Sandefjord. Sandefjordmønsteret er beskyttet av designrettigheter gjennom Norsk Designbyrå.

Hvordan får jeg tak i filene til Sandefjordmønsteret?

Alle henvendelser rundt Sandefjordmønsteret gjøres direkte til prosjektleder i Tenk Sandefjord, Hanne Marie Pedersen. Email: hannemarie@sandefjordnaringsforening.no

Hvor får man kjøpt Sandefjordgenseren?

Det er tatt frem både collegegenser (549,-) og hettegenser(649,-) med Sandefjordmønsteret. Genserne får du tak i hos Kaos, Dixi og ...hos oss. Prisen er den samme i alle butikkene. 
For hver solgte genser går 30,- til Sandefjord Røde Kors, øremerket deres viktige arbeid for ensomme eldre og aktiviteter rettet mot barn fra 1.-7. klasse. 

Hvor får man kjøpt Sandefjord-kaffe'n?

Tenk Sandefjord har sammen med Sandefjords eget kaffebrenneri Crema, tatt frem den nye Sandefjord-kaffe'n. Den smaker selvsagt helt nydelig, og kommer i 250gr filtermalt. Sandefjord-kaffe'n får du kjøpt i nettbutikken hos Crema, hos Gjennestad Hageland og i klesbutikken ...hos oss... 

Kan Sandefjordmønsteret kjøpes som print?

Sandefjordmønsteret er tilgjengelig som print, i flere størrelser. De er trykket i begrenset opplag, og du får kjøpt numerert og signerte print hos 5tudio, som har rettighetene til å selge Sandefjordmønsteret som print. 

 

Nysgjerrig på Sandefjord? Her finner du alt du trenger å vite - Sandefjord servert på sølvfat

;