Ikke redd for boligskrell i Sandefjord

– Boligmarkedet er sunt og velfungerende, sier Pål Badski i Hjertnes Eiendom. Selskapet har solgt halvparten av leiligheten sine, og har flere prosjekter på gang.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– Det er stabil og sunn utvikling. Oslo har hatt en skikkelig skrell, men vi ser ikke noe slikt komme her. Jeg vil si at boligmarkedet i Sandefjord oss er sunt og velfungerende, sier Pål Badski.

Badski er eiendomssjef i Hjertnes Eiendom. Selskapet er blant Sandefjords største når det gjelder nye boliger, og har flere prosjekter ute – både for salg og på blokka.

– Jeg var nettopp innom megleren og signerte en salgskontrakt for vårt prosjekt i Skogridderveien. Der har vi nå solgt nær 50 prosent av boenhetene, forteller han.

I en blindvei på Gjekstad bygger selskapet 20 moderne familieboliger. Et tidligere småbruk blir bygget om til 7 eneboliger og 13 leiligheter, i tillegg kommer utearealer med blant annet lekeplass og gjesteparkering.

– Nå er vi i gang med å bygge, og det ser veldig bra ut. Kjøperne er fra helt unge til godt voksne mennesker, sier Badski.

 

Skal du hjem til jul? Bli med på førjulsfest!

Ulike preferanser

Badski peker på at ulike kjøpere har ulike preferanser. De eldre og nypensjonerte ønsker seg for eksempel et enklere liv og mindre å passe på. Yngre kjøpere har helt andre beveggrunner.

– Her har vi blant annet en 20-åring som har bestemt seg for at han skal kjøpe bolig. Han bor hjemme mens han jobber og sparer penger til egenkapitalen. Så det å rett og slett komme inn i markedet er en stor motivasjon for en del kjøpere, forklarer Badski.

Prosjektet i Skogridderveien har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på cirka 34.000 kroner, og for andre igjen handler det om å få mye bolig for pengene.

– Et av parene som har kjøpt enebolig hos oss har nettopp pensjonert seg. De ønsker seg bort fra det gamle store huset de bodde i før, men er ikke helt klare for å gå ned til en liten leilighet. De ønsker fortsatt å ha plass til barn og barnebarn når de kommer på besøk, og her får de dobbelt så mye areal for pengene som i en ny leilighet i byen, sier Badski.

 

Klikk her for å finne ledige jobber i Sandefjord!

Halvparten solgt

Hjertnes Eiendom er også i markedet med prosjektet Tangenlia på Vesterøya.

– Også her er halvparten solgt, sier Badski.

I dette prosjektet blir det seks leiligheter på 115 til 162 kvadratmeter. Prisene går fra 5 millioner kroner og oppover.

– Det har være lite bevegelse prismessig i Sandefjord den siste tiden, men flere nybyggprosjekter med gode beliggenheter har trukket leilighetsprisene noe opp.

– Prisnivåene i nyboligprosjektene i Sandefjord har et spenn fra 40.000 til 75.000 kroner pr. kvadratmeter, legger han til.

Hjertnes Eiendom har som nevnt stor tro på markedet, og vil legge ut flere nye boliger i tiden som kommer.

– Vi jobber intenst med flere prosjekter. Blant annet planlegger vi nye leiligheter på Chr. Hvidsplass – ved siden av Baker Halvorsen – og ikke minst jobber vi med Carlsenkvartalet ved Brygga. Dette er lange prosesser, men veldig spennende, forteller Badski.

– Dere er ikke redde for at det blir for mange nye leiligheter for salg i Sandefjord?

– Nei, vi tror ikke det. Små dipper kan vi selvsagt få, men nøkkelen er å porsjonere ut enhetene på en god måte. Markedet er jo ikke så stort, så timing er viktig og så gjelder det selvsagt å ha god beliggenhet og et godt produkt til riktig pris, avslutter Badski.

 

Sandefjord har mye å by på. Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

– Boligmarkedet i Sandefjord er sunt og velfungerende, sier Pål Badski i Hjertnes Eiendom. Foto: SNF
Hjertnes Eiendom er ute med et kombinert rekkehus- og leilighetsprosjekt i Skogridderveien i Sandefjord. Illustrasjon: Hjertnes Eiendom
;