Festivalsommer i Sandefjord - MiniFjorden

Hvert år bygges Hjertnes om til en magisk verden fylt med landets beste underholdning for barn. MiniFjorden er en kulturfestival for alle barn i Sandefjord, som skaper minner for livet.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, mai 2024

Sandefjord er kjent for sitt innholdsrike kulturliv, og en imponerende kulturkalender gjennom hele året. Nå i sommermånedene eksploderer det litt ekstra, og enhver sommerby med respekt for seg selv arrangerer gjerne en festival i løpet av sommeren. I Sandefjord serveres det ikke bare en, eller to festivaler...... Sandefjord har blitt en skikkelig festivalby, og i år klinker vi til med hele SEKS store festivaler i løpet av sommermånedene. Her er det virkelig  noe for enhver smak og målgruppe. Tenk Sandefjord har vært rundt å snakket med festivalsjefene, i denne artikkelen får du vite litt mer om MiniFjorden

TENK FESTIVAL - TENK SANDEFJORD

Hva er MiniFjorden?

MiniFjorden arrangeres fra 5.-14. juli, og er barnas sommerfestival. Festivalen har hatt tusenvis av barn og familier på besøk siden oppstarten i 2018. Dette er en stor opplevelse for hele familien, og på programmet er det ulike show og forestillinger, samt lekeområder, ansiktsmaling og en magisk verden. Barnas store helt Fantorangen og NRK Super åpner årets festival. MiniFjorden tar virkelig barneunderholdning på alvor, og i år var selveste Hans Majestet Kongen invitert. Dessverre har han ikke anledning til å komme, men småprinsene og småprinsessene i publikum kommer garantert til å skape konge-stemning uansett :) 

 

"5 kjappe" om MiniFjorden

Målgruppe?
Barn fra 3 til 12 år. Og familiene deres. Alle barn under 1 år kommer gratis inn på MiniFjorden. 
Hvor mange besøkende venter dere?
Vi håper og tror på ca. 2000 besøkende i år. 
Hva kan publikum forvente seg på festivalområdet?
Vi har et festivalområde fullt av leker og alt som er gøy for barn. Gratis ansiktsmaling, is og påppkorn. Vi utformer festivalområdet sammen med XXL Sandefjord og Plantasjen med egne lekeområder, planter og sansehager. Vi bygger om hele Hjertnes til en magisk verden for barn og vi legger stolthet i å ta målgruppa vår på alvor. 
Hva må publikum ikke gå glipp av?
Det er mye publikum ikke burde gå glipp av på MiniFjorden i år. I sommer har vi satt sammen det vi mener er vårt beste program i løpet av våre 7 år, med alt fra NRK Super, Harry Påtter, Plutselig Barneteater, Stian og Dennis fra Newton med eget Vitenshow, Agentene kommer til Sandefjord og Bare Egil og Aslag. Så vi må vel svare hele MiniFjorden. 

Hva er det dere gleder dere mest til?
Vi gleder oss aller mest til å invitere alle barna i Sandefjord tilbake til MiniFjorden. I år åpner vi for syvende året på rad og det er veldig hyggelig at publikum vil komme tilbake på besøk. Vi er glad for å se flere av gjestene våre igjen år etter år og billettene fyker unna som aldri før. 

 

Her finner du programmet til MiniFjorden

 

Her finner du alt du trenger å vite om Sandefjord

 

Lasse Vermeli, gründer, produsent og initiativtaker for festivalen. Foto: Lars A. Berg
Ivrige festivaldeltakere
;