Festivalsommer i Sandefjord - Midtåsen kulturfestival

Midtåsen kulturfestival er en betydelig institusjon i den norske festivalfloraen innen klassisk musikk. Hele 35 forestillinger vil bli holdt ved Anders Jahres gamle redervilla, en helt unik kulturarena med utsikt over hele byen.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, juni 2024

Sandefjord er kjent for sitt innholdsrike kulturliv, og en imponerende kulturkalender gjennom hele året. Nå i sommermånedene eksploderer det litt ekstra, og enhver sommerby med respekt for seg selv arrangerer gjerne en festival i løpet av sommeren. I Sandefjord serveres det ikke bare en, eller to festivaler...... Sandefjord har blitt en skikkelig festivalby, og i år klinker vi til med hele SEKS store festivaler i løpet av sommermånedene. Her er det virkelig  noe for enhver smak og målgruppe. Tenk Sandefjord har vært rundt å snakket med festivalsjefene, i denne artikkelen får du vite litt mer om Midtåsen kulturfestival

Hva er Midtåsen kulturfestival?

Midtåsen kulturfestival arrangeres fra 7.-21. juli i de flotteste rammer i og rundt villa Midtåsen. Her kan publikum oppleve hele 35 forestillinger og konserter, og under disse dagene kan man blant annet delta på kammerkonserter med de fremste norske og internasjonale musikere og ensembler, temakvelder med 5-retters meny, daglige Cafékonserter og egen Barnefestival (den eneste i landet som er tuftet på klassisk musikk). Det er foreningen Kulturelt Initiativ (KI) som står bak Midtåsen kulturfestival, og onsdag 10. juli arrangerer de sin konsert nummer 500(!) på Midtåsen. 

5 kjappe 

Målgruppe?
Vi henvender oss til publikum i alle aldre. Fra små barn som skal få oppleve klassisk musikk for første gang – til de med mest erfaring i å overvære klassiske konserter, som kommer til Midtåsen fordi de vet hvilket nivå musikere og ensemblene står for.
Hvor mange besøkende venter dere?
3000 – 3500 besøkende
Hva kan publikum forvente seg på festivalområdet? 
En praktfull utsikt over by, fjor og universet. En unik villa. Herlig natur i skogen og ved tjernet. En enestående utstilling marmorskulpturer. Møte positive hyggelige mennesker og nyte Unike Hotellers herlige lunsjretter – hver dag – på Café-konsertene.
Hva må publikum ikke gå glipp av?
Det enkleste svaret er: ALT! Kjærstebrusen! – den nye barneforestillingen – du vil bli bebruset! Og selvfølgelig Tryllefløyten og............. Husk at det er Ørret til hovedrett servert av Amatis Trio, Ringstad og Ryland den 18.07. Mange sikrer seg festivalpass. Vi tilbyr også uke-1 og uke-2 pass og 5 for prisen av 4...
Hva er det dere gleder dere mest til?
Vi gleder oss til å videreutvikle Midtåsen som kulturarena sammen med entusiastiske utøvere, publikum og alle instanser – i næringsliv, stiftelser og det offentlige – som skaper dette sammen med oss!

 

 

Cafékonsert
Tryllefløyten
;