– Sandefjord-livet innfrir

Brikkene har falt på plass for Henrikke Skårslette (31) og Rune Vigdahl (32). Nye jobber, drømmehus og barnehageplass ble virkelighet – i Sandefjord.


Tekst: Eli Tørud/Metro Branding

 

Nå er begge godt i gang i nye jobber og lever Sandefjord-livet til fulle.

– Sandefjord innfrir, fastslår Rune og Henrikke om skolestart i nye jobber som lærere på Krokemoa.

Og dessuten om hverdagen uten storbymas, og om å våkne til panoramautsikten over fjorden og byen.

Paret byttet ut 66 kvadratmeter på Bjerke i Oslo med det som nå er familiens drømmebolig i Sandefjord.

Et familieliv i stort hus og hage i Sandefjord fristet for Henrikke, Rune og sønnen Alfred (3). Så dukket drømmehuset opp.

For samme pris som de fikk for leiligheten de solgte i Oslo, ble de eiere av det sjarmerende, røde huset på toppen av Ferjeveien på Framnes.

Paret nølte ikke lenge før de slo til på oppussingsobjektet, og brettet opp ermene for egeninnsats.

– Det er ikke drømmehuset helt ennå, men vi jobber fortsatt med det, smiler Henrikke. Store deler av huset har allerede fått en oppfriskning med nye farger og overflater.

Langhelger i mai og hele sommeren gikk med til å pusse opp og gjøre huset i Sandefjord til sitt nye hjem. Nå står baderom for tur, og høsten blir fortsatt viet til oppussing og litt kaos. En investering for framtida i byen, mener Henrikke og Rune.

Da huset var i boks, begynte jobbjakten.

– Vi er begge lærerutdannet og har erfaring fra lærerjobb i Oslo-skolen, og visste at det var gode muligheter for å få jobb fra høsten. Derfor startet vi prosessen med jakt på egen bolig, før jobb, forteller Henrikke, som også har en mastergrad med seg.

Da salget av leiligheten i Oslo også var signert, falt brikkene på plass.

I høst startet både Henrikke og Rune i nye jobber på Krokemoa skole.

– Vi prøver og ser hvordan det fungerer som kolleger på samme skole, sier Henrikke og smiler lurt.

Jobbmulighetene vil hun utforske med tiden. Nå er de begge glade for at familien har landet i Sandefjord, og har allerede nytt godt av en varm og lang sommer ved fjorden.

Hold deg oppdatert om jobbmulighetene i Sandefjord!

Henrikke har hatt deler av sin oppvekst på Breidablikk i Sandefjord, og kjente på hjemlengselen. Deler av oppveksten har hun fra opphold i utlandet, blant annet Nederland. Rune er opprinnelig fra Tromsø.

Begge innrømmer at klimaet i sør fristet mer enn kjølige nord.

Med besteforeldre i nabolaget på Framnes, og kort avstand til nye jobber, sjø og fjord, ble Sandefjord et lett valg.

– Hjem, kjære hjem. Hva er det du ikke kan like i Sandefjord, spør Henrikke og ler.

Hun ønsket seg et familieliv med kvaliteter i fjordbyen som hun selv har vokst opp med. Nærhet til familie ble en viktig prioritering.

Derfor sikret Henrikke og Rune seg den store familieboligen i Sandefjord, med en utsikt mange drømmer om. Huset i Ferjeveien har flere rom enn de har planer for, og en romslig og luftig hage de ikke hadde tilgang på i Oslo.

Gevinsten er mer bolig for pengene.

– Mye er bra i storbyen også, men vi kunne ikke kjøpt et hus som dette i Oslo. Og vi bruker ikke like mye av det Oslo er best på nå som før, som kunst og kultur, særlig ikke i den livsfasen vi er i nå. Det vi trenger nå er et mer rolig og avslappet familieliv, og det får vi i Sandefjord.

 

Sandefjord har mye å by på. Les mer her!

For samme pris som de fikk for leiligheten de solgte i Oslo, har Henrikke og Rune sikret seg et rødt drømmehus med utsikt og hage i Sandefjord. Alle foto: Paal Andre Schwital
Sommeren og høsten har gått med til å pusset opp drømmehuset i Sandefjord.

iSandefjord

* Denne artikkelen ble først publisert i «iSandefjord» 27. oktober 2018.

* Magasinet ble laget av Sandefjord Næringsforening.

* Du finner magasinet ved å klikke HER.

;