Dagpendler til Norges grønnsakshage

Med kontoradresse i Sandefjord får Matbørsen tilgang på de flinke menneskene bedriften behøver. Det koster Mette Løfblad (47) ingenting å kjøre 20 mil om dagen.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– Jeg kjente godt til Sandefjord og Vestfold før jeg fikk jobb her, ja!

Mette Løfblad lister opp kvaliteter ved det flere omtaler som Norges grønnsakshage.

– Matmessig er det veldig mye bra å finne i denne delen av landet vårt; det kommer både flinke folk og deilige råvarer herfra. Blant annet asparges, kylling, Brødrene Berggren, Edgar Ludl og mye annet. Og Solvold, sier hun, og fortsetter:

– Jeg er gift med en kokk, og den første julegaven mannen min og jeg ga til hverandre var et restaurantbesøk hos Odd Ivar Solvold. Det var fantastisk.

I tidligere jobber har hun blant annet kommet hit på bedriftsbesøk hos leverandører. Løfblad har også hatt styre- og lederposisjoner i Norske kokkers landsforening.

– I kokkekretser er det en kjent sak at det foregår mye bra i Vestfold, og mange deltakere på de norske kokkelandslagene kommer herfra. Nivået er høyt, sier hun.

Løfblad skulle egentlig jobbe med kommunikasjon, men interessen for mat har alltid vært der. Etter hvert ble det derfor kokkefaget som gjaldt, og 47-åringen har blant annet vært innom kjente Oslo-restauranter og andre spisesteder på veien.

I dag leder hun avdelingen for produktutvikling i Matbørsen i Sandefjord. Selskapet produserer og leverer spiseklare ferdigretter til Norgesgruppens butikker, og har nærmere 150 medarbeidere på Borgeskogen i gamle Stokke kommune.

– Vi har et rykte for å lage god mat, men mye er nokså tradisjonelt. Derfor jobber vi hele tiden med å utvikle rettene våre. Matvaner endrer seg, så vi må tenke nytt. Det er selvfølgelig en del begrensninger å forholde seg til med slike volumer, men jeg får være kreativ – innenfor visse rammer, sier Løfblad, og legger til:

– Det sies at vi innoverer sakte i Norge, men det kommer mye nytt hele tiden. Og det er utrolig spennende å få være med på å lage så mye forskjellig mat til så mange forskjellige mennesker.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Utviklingsavdelingen hos Matbørsen ligger langt foran det vi kan forsyne oss av i ferskvarediskene landet rundt.  

– Nå jobber jeg med det som skal ut til høsten. Vi har ni nye retter klare, sier Løfblad, og legger til:

– Vi prøver å lage mat som treffer alle – uansett livsfase.

Selv bor hun med mann og barn på Ekeberg i Oslo. Kokken har trønderblod i årene, men er oppvokst på Majorstua og det var ikke uten en viss skepsis hun begynte i Matbørsen.

– Jeg lurte på om jeg ville klare det, med en førsteklassing hjemme og alt, men det har vist seg å gå veldig fint. Jeg har en fleksibel stilling og kan flekse litt på tiden, men jeg er her 3-4 dager i uka. Dessuten koster det meg ingenting å kjøre 20 mil om dagen, sier Løfblad.

Med podkast på øret, kaffe i koppen og matrelaterte spørsmål i hodet suser hun mot køen. Løfblad beskriver timene i elbilen som egentid og terapi.

– Pendlingen bidrar til at jeg får nullstilt meg og jeg får være for meg selv, sier hun, og fortsetter:

– Dessuten hjelper det jo at jeg er veldig glad i å kjøre bil!

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Mette Løfblad koser seg med pendlingen fra huset i Oslo til jobben i Sandefjord. Foto: Heidi Marie Gøperød
Mette Løfblad stortrives med produktutvikling hos Matbørsen - midt i en region med mange lekre råvarer. Foto: Heidi Marie Gøperød

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;