Christoffer fikk "jobb til jul"

Etter 15 år i Oslo flyttet Christoffer Karlsen tilbake til Sandefjord med kone og 2 barn. Antakelsen om at han ikke ville finne en like bra jobb i Sandefjord som i hovedstaden, gjorde at han pendlet til Oslo. Hjem til jul satt en stopper for pendlingen, da han fikk full klaff hos en lokal bedrift.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, Desember 2023

Utdannelse: NHH, Universitet i Bergen fysioterapi
Jobberfaring: 15 års erfaring fra Sector Alarm Group i ulike roller innen økonomi, IT og prosjektledelse.
Selskap: Trimit
Tittel: Prosjektleder

Christoffer (39) er en av mange "hjemflyttere". Etter mange år i Oslo med stress, køer og store avstander var det kjærkomment for familien å komme tilbake til Sandefjord. At en får så utrolig mye mer bolig for pengene var heller ingen bakdel med å flytte hjem igjen. Eneste utfordringen var at Christoffer trodde det skulle bli vanskelig å finne en like bra jobb her hjemme som i Oslo. Han takker sin mor for at hun tipset han om Hjem til jul, slik at han fikk øynene opp for det varierte og spennende jobbmangfoldet som finnes i Sandefjord. 

Hvordan vil du beskrive Hjem til jul?
- Det var min første gang på Hjem til jul. Det var mamma som tipset meg om arrangementet, og det er jeg veldig glad for. Det var en ypperlig arena å være på for å få en oversikt over hva som finnes på jobbmarkedet i Sandefjord. I tillegg til de store, anerkjente bedriftene var det mange bedrifter jeg ikke kjente så godt fra før av. Alle var veldig tilgjengelige, så jeg følte jeg fikk veldig god innsikt i hva slags muligheter som fantes hos de forskjellige. Det var litt som å være på et kjøpesenter, bare at butikkene var byttet ut med bedrifter. Veldig effektivt og du får liksom alt på ett sted. 
I tillegg var det veldig sosialt og hyggelig. Jeg dro alene på arrangementet, men traff gamle kjente som jeg dro videre ut sammen med etterpå. 

Hvordan var prosessen etter Hjem til jul?
- Jeg snakket med mange bedrifter på arrangementet, og holdt kontakt med flere. Jeg hadde et par uformelle intervjuer over en kaffe, for å høre mer om mulighetene. Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Trimit på Hjem til jul, og dette forsterket seg i tiden etter arrangementet. Folka var veldig imøtekommende, og på første intervju ble jeg bedt med på varm lunch sammen med resten av gjengen. Jeg følte meg hjemme i en flat struktur med høy takhøyde. Det har vist seg at jeg valgte riktig, for her trives jeg utrolig godt i et litt uformelt men faglig sterkt miljø. I tillegg er det kort vei til der jeg bor, så jeg slipper å bruke unødvendig tid på å stå i kø og ta meg fra A til B. 

Hva er det beste med Sandefjord? 
- Nærhet til alt er viktig, og at det er trygt og godt her for hele familien. Det er god plass, sjøen og skjærgården er fantastisk, og det er en by som ikke er for stor eller for liten. Vi har mange fine idrettsanlegg og det skjer ting her absolutt hele året rundt. Om det er noe jeg skulle satt fingeren på, så må jeg si at jeg savner bedre kollektivtilbud. Det er ikke helt optimalt. 

Hjem til jul ble et lykketreff for Christoffer, og en øyeåpner for alle de spennende jobbmulighetene som finnes i Sandefjord. Trimit møter du på Hjem til jul i år også, og de leter etter enda flere medarbeidere. Kanskje blir det din tur i år?

Meld deg på Hjem til jul 2023 her!

;