Full pakke for hjemflytter

Etter 10 år i Oslo flyttet Marte Zengler Livgård (31) hjem til Sandefjord. Nå stortrives hun med giftering rundt fingeren, barn i magen og spennende jobb i Innowin.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– Jeg er vel skoleeksempelet på en fornøyd hjemflytter, ler Marte Livgård.

Sandefjords-jenta smiler bredt mens fotografen gir sine instrukser. Vi er i et næringsbygg på Kullerød, der Innowin holder til.

Konsulentselskapet har 20 ansatte og god vind i seilene, men det er stille i gangene når vi er på besøk.

To selgere sitter i det åpne landskapet og en konsulent stikker hodet ut av cellekontoret, ellers er det hjemmekontor som gjelder for de fleste.

– Jeg begynte 1. januar i fjor, så jeg fikk heldigvis litt tid sammen med kollegene mine før vi ble sendt hjem hvert til vårt. Vi har et veldig godt arbeidsmiljø og det er topp stemning på kontoret. Det er naturligvis inspirerende å jobbe i et selskap i så sterk vekst, sier 31-åringen.

Hun kikker ned på magen sin, og bekrefter at det er positiv utvikling også på hjemmebane:

– Jeg har termin i september – og formen er fin!

Innowin hjelper bedrifter å navigere i jungelen av offentlige støtteordninger. Hele landet er deres nedslagsfelt, men de fleste holder til på Østlandet.

Først finner selgerne frem til bedrifter som trenger hjelp, så rykker Livgård og de andre rådgiverne inn.

– Vi hjelper blant annet med prosjektdesign og søknadsskriving, finner hvilke støtteordninger som er relevante og veileder kundene gjennom hele prosessen. Det er utrolig spennende, sier hun, og fortsetter:

– Det handler om å se muligheter!  Man får en helt unik innsikt i hva som rører seg på utviklingsfronten i de ulike markedene og bransjene. Selv om et blankt søknadsskjema ser likt ut hver gang vi åpner det, er utgangspunktet for prosessen alltid forskjellig. Det er alltid noe nytt å lære og sette seg inn i. Vi får en solid ryggsekk med innsikt i mange forskjellige deler ved næringslivet.

Livgård forteller om et kreativt og ambisiøst miljø på jobb.

– Her jobber det unge mennesker som er interessert i å lære og utvikle seg videre. Det er veldig motiverende, sier hun.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Innowin har kunder fra en rekke ulike bransjer. Når teamene skal settes sammen og casene fordeles, kommer det godt med at medarbeiderne har variert bakgrunn. Det er for eksempel ingen selvfølge at Livgård – med sin CV – skulle finne veien til et konsulentselskap.

– Jeg har en mastergrad i molekylær biovitenskap, og har blant annet drevet med kreftforskning og jobbet med anti-doping. Jeg begynte også på en doktorgrad, men fant ut at det ikke var veien for meg, sier hun.

Etter 10 år i Oslo bestemte hun og ektemannen seg for å flytte hjem.

– Det store spørsmålet var hva jeg med min bakgrunn kunne gjøre i Sandefjord. Så kom jeg over en artikkel om Innowin – det var faktisk på tenksandefjord.no, smiler Livgård, og fortsetter:

– Der leste jeg om en kvinne med lignende bakgrunn som meg, som hadde fått jobb her. Der og da peilet jeg meg inn og skrev en åpen søknad. Og det gikk jo veien, da.

Trolig får hun flere nye kolleger fremover. Ledelsen i selskapet har store ambisjoner, og de er hele tiden på utkikk etter smarte og nysgjerrige medarbeidere. En av fordelene som gjerne løftes frem er beliggenheten tett på E18; som gjør Innowin attraktivt og lett tilgjengelig for de beste i Vestfold.

– Jeg er veldig fornøyd så langt, og jeg gleder meg til fortsettelsen. Det beste er kanskje at ingen dager er like – jeg lærer noe nytt hele tiden!

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Marte Livgård stortrives med å være tilbake i Sandefjord etter årene i Oslo. Foto: Heidi Marie Gøperød
Innowin server kunder i mange bransjer – derfor er det bred og variert kompetanse blant selgerne og rådgiverne. Foto: Heidi Marie Gøperød

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;