Smart supervekst

GSGroup surfer videre på Internet of things-bølgen. Utviklingen skjer med full kraft fra hovedkontoret i Sandefjord.


Tekst: Henrik Sandvik

 

– For fire år siden var vi 50 ansatte – innen utgangen av 2018 regner vi med å være 180.

Adm. direktør Espen Virik Ranvik styrer en bedrift i kraftig vekst. GSGroup har salgskontorer i 13 europeiske byer – blant annet Stockholm, København, Budapest og Oslo – men hovedkontoret er og blir på næringsområdet Kullerød, mellom E18 og Torp Sandefjord lufthavn.

– Vi har aldri diskutert å flytte hovedkontoret. Og det kunne vi fort gjort; vår hovedkundemasse er jo ikke her, sier Ranvik.

– Sandefjord er imidlertid et veldig bra sted å drive business. Det er god gründerkultur, mange kloke hoder og store bedrifter. Vi har kort vei til Oslo og Europa med E18 og Torp, og det er helt avgjørende for oss som har mange på reisefot, fortsetter han.

 

 

GSGroup leverer tjenester og systemer for mobil datafangst. Selskapet har 170 ansatte og kunder i mer enn 30 land, også utenfor Europa.

– Vi har en matriseorganisasjon der flere har hele Europa som sitt ansvarsområde. Både fra norske og utenlandske kandidater får vi høre at dette er en spennende måte å jobbe på, sier Ranvik.

Og kandidater er det mange av. GSGroup skal ansette et tosifret antall kloke hoder i 2018, og søkertallene er gode.

– Vi skal ansette mange her i Sandefjord, men vi øker også stort i Tyskland.I Ungarn har vi på kort tid gått fra 0 til 20 utviklere og totalt har vi ansatt 31 nye medarbeidere siden november 2017.

 

Sandefjord har mye å by på. Les mer her!

Denne veksten gjør at også lederutvikling står høyt på agendaen. Selskapet ønsker å være en attraktiv arbeidsplass, der medarbeidere på ulike nivåer blant annet kan sendes utenlands for kortere eller lengre perioder.

Ranvik ønsker med andre ord å lokke enda flere kloke hoder til Sandefjord.

– Jeg synes det å flytte hit, med fantastiske omgivelser og en region som tenker utenfor sine begrensninger, bør være attraktivt for mange, sier han.

GSGroup har behov for en betydelig bredde av kompetanse, både innen økonomi, salg, software-utvikling og annet teknisk personell.

– Det skjer mye spennende hos oss nå, og vi må styrke organisasjonen for å tåle denne utviklingen, sier Ranvik.

 

Finn drømmejobben i Sandefjord!

Det er Internet of things (IoT) som ligger til grunn for utviklingen.

– IoT og digitalisering er vår tids aller viktigste trender og her skjer det en enorm utvikling. Sensorteknologien utvikler seg i en rasende fart, bruksområdene eskalerer og ekstreme mengder med data dumper ned rundt oss, sier markedssjef Christian Aarvold.

Konsekvensen er at stadig flere av tingene vi omgir oss med, blir smarte.

– Og da er det viktig å se helheten i alt man gjør. Det er her GSGroup har sin styrke, for dette har vi hjulpet våre kunder med i mange år allerede, fortsetter han.

Totalt finnes det nærmere 100.000 enheter med selskapets SIM-kort i og langt flere brukere av løsningene deres, og GSGroup-toppene fastslår at mulighetene er enorme.

– I fremtiden vil det handle om å komme så nær realtid som mulig. For å være relevant holder det ikke lenger å passe rutiner og skifte en lyspære som har gått – nå går vi mot å forutse når noe vil skje. Det er da man kan få ordentlig impact, sier Ranvik, og legger til:

– Og det er da det virkelig begynner å bli spennende.

Espen Virik Ranvik gleder seg over den sterke utviklingen til GSGroup. Foto: Sandefjord Næringsforening
I fremtiden vil «alt» vi omgir oss med være smarte dingser, som for eksempel biler, spår GSGroup. Det kommer til å gi enorme mengder med data. Foto: GSGroup

Prospekt Sandefjord

* Denne reportasjen ble først publisert i «Prospekt Sandefjord» i juni 2018.

* I magasinet kan du lese om næringslivet og det gode livet i Sandefjord.

* Klikk på bildet under for å komme til en pdf-versjon av magasinet.

Prospekt Sandefjord ble utgitt 5. juni 2018.

;