Komplett på innovasjonstoppen

Netthandelskjempen fra Sandefjord er eneste Vestfold og Telemark-bedrift på Topp 10 på NHHs årlige innovasjonsindeks. Ikea topper for fjerde år på rad.


Tekst: Henrik Sandvik

Et forskerteam ved NHH med professor Tor W. Andreassen i spissen publiserte nylig sin årlige innovasjonsindeks. Det unike med kåringen er at den fokuserer på kundens opplevelse av innovasjon, og Sandefjord-bedriften Komplett gjør det sterkt.

Netthandelsaktøren på Kullerød får 8. plass på den landsdekkende kåringen, rett bak aktører som Finn.no og Toyota. Ikke ukjente selskaper som Telenor, Norwegian og DNB følger på plassene bak Komplett.

– Det å være inne på ti-på-topp, er beundringsverdig, sier Andreassen.

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

– Det store bildet for 2019 er at varehandelen faller mest i opplevd innovasjonsevne og at en variert gruppe bedrifter innen apotek, taxi, bank, forsikring og buss går sterkest frem, sier Andreassen.

Ikea er dyktige til å fornye seg, og stikker av med førsteplassen for fjerde år på rad. For øvrig er det store og kjente norske og internasjonale bedrifter i toppen; som blant andre Stormberg, Zalando, Sbanken og Onecall.

– Totalt sett ser vi at gjennomsnittscoren for Innovasjonsindeksen – etter fallet i 2017 – fortsetter å stige også i 2019, men noe svakere. De målte bedriftene oppleves med andre ord som mer innovative av sine kunder. Dette er gode nyheter, sier Andreassen.

Søk blant ledige stillinger i Sandefjord!

Netthandelsselskapet Komplett har over 400 medarbeidere i Sandefjord. Arkivfoto: Morten Rakke

Innovasjonsindeksen 2019

Norsk Innovasjonsindeks (NII) måler hvorvidt kundene ser på bedrifter som innovative. En høy score på denne indeksen betyr at kundene oppfatter bedriften som en markedsdriver og game changer. Her er Topp 10-listen:

#1 Ikea
#2 Sbanken
#3 Onecall
#4 Finn.no
#5 Toyota
#6 Zalando
#7 Stormberg
#8 Komplett
#9 Telenor
#10 Norwegian

Kilde: NHH / Innovasjonsindeksen

;