Mange søkere til populær bedrift

Netthandelsselskapet Komplett vokser videre og har nylig rekruttert medarbeidere til flere stillinger. – Veldig mange har lyst til å flytte til Sandefjord og jobbe i Komplett, sier kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes.


Sandefjord er Norges netthandelshovedstad. På Kullerød nær Torp Sandefjord Lufthavn ligger flere selskaper innen denne bransjen, og størst av samtlige er Komplett Group.

20 år etter oppstarten er selskapet Nordens største innen netthandel.

1,8 millioner aktive kunder fordelt på 17 ulike nettbutikker sørger for store dimensjoner; Komplett tar årlig imot cirka 12.000 lastebiler med varer og omsatte for 7,3 milliarder kroner i 2015.

Netthandelseventyret stopper imidlertid ikke der. Komplett utvikler seg raskt og på mange fronter, og målet er å passere 12 milliarder i omsetning i 2018.

– Vi er i positiv utvikling, og satser stadig på nye områder. Det innebærer både det å jobbe smartere og mer effektivt, men betyr også at vi har behov for nye medarbeidere på flere områder, forklarer kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes.

Kjernevirksomheten med salg av elektroniske produkter innen data, lyd & bilde og lignende går så det suser. I tillegg kommer nyere markeder – som Komplett Bank, Komplett Forsikring, Babybanden, Blush, Komplett Apotek og nå sist Komplett Mobil.

– Komplett Apotek har for eksempel holdt på siden november 2015 og starten har vært veldig god. Her er vi fremdeles lillebror, men vi skal bli store, sier Tollnes.

I dag er ni medarbeidere (hvorav seks farmasøyter) og fire logistikkmedarbeidere ansatt på Komplett Apotek. I oktober er det ventet at myndighetene har klar den tekniske løsningen for e-resepter, og fra da vil det gå fort for Komplett Apotek.

– Fra oktober planlegger vi å ansette én ny farmasøyt i måneden fremover. Målet er å at Komplett Apotek skal ha et av landets største apotekmiljøer med 40 farmasøyter, totalt 100 ansatte og en omsetning på over en milliard kroner om fem år, forklarer driftsdirektør og farmasøyt Stig Henning Pedersen i Komplett Apotek.

Totalt har Komplett Group 800 ansatte fordelt på flere ulike lokasjoner. 420 av dem jobber ved hovedkontoret i Sandefjord.

Den seneste tiden er flere ledige stillinger blitt lyst ut (se eksempler på ledige stillinger fra Komplett og andre Sandefjord-selskaper HER) og Tollnes forteller om bra pågang fra interesserte søkere – både fra Sandefjord og andre steder.

– Nå er vi fortsatt i prosess med enkelte av disse stillingene og vi har operert med åpen søknadsfrist på noen av dem, men vi er godt fornøyd med responsen. Det har vært 30-40 søkere til de fleste stillingene, og gjennomgående kan vi si at kvaliteten på søkerne er svært bra. Dette har vært stillinger som krever både kompetanse og erfaring, sier hun.

Tollnes har inntrykk av at navnet Komplett klinger godt i manges ører.

– Akkurat som Jotun oppfattes vi som en virksomhet i vekst, med gode verdier og spennende jobbmuligheter. Det er mange både i og utenfor vår region som ønsker å jobbe hos oss. Dessuten er det jo mange som ønsker å flytte hit også på grunn av alt det andre Sandefjord har å by på, sier hun.

VOKSER: Komplett går stadig inn i nye markeder, og har den siste tiden ansatt medarbeidere innen flere områder.
– GOD RESPONS: Kommunikasjonsdirektør Ingebjørg Tollnes er svært fornøyd med søkerne til stilingene Komplett har lyst ut.

Komplett

* Netthandelsselskap på Kullerød ved Torp Sandefjord lufthavn.

* Ble etablert i 1996, og hadde blant annet Norges første nettbutikk.

* Har vokst kraftig og pr. juni 2016 jobber totalt 800 mennesker i Komplett Group.

* Er størst på produkter innen data og lyd & bilde, men har også store og kjente merkenavn som Blush og Babybanden under sin paraply.

* Går stadig inn i nye markeder - nå sist Komplett Apotek og Komplett Mobil.

* Les mer her.

;