Blir inspirert av flinke folk

Ingebjørg Tollnes drømte om å bli skuespiller, men da hun ikke kom inn på teaterhøyskolen tok livet en annen retning. Som 25-åring ble hun leder for første gang. Mennesker og muligheter har hele tiden vært drivkraften.


Denne artikkelen ble først publisert i Byavisa Sandefjord 15/9-2016.

 

 Ingebjørg Tollnes er nominert til årets Hjerte for byen og er én av ti finalister som kjemper om tittelen. I år kunne hvem som helst nominere sine kandidater og i nominasjonen uttales det at Tollnes alltid er blid og alltid tydelig. Hun er opptatt av de store linjene og av å løfte de som er på gulvet.

 – Hvordan tror du omgivelsene dine vil beskrive deg som leder?

- Jeg tror de vil beskrive meg som en med godt humør og god energi. En som ser mennesker og vil mye. Jeg håper de ser på meg som inkluderende.

- Hvilken ledertype er du?

- Jeg har fokus på menneskene og håper jeg oppleves som åpen. Jeg er ikke opptatt av titler, men er den jeg er hundre prosent. Varme og tydelighet er viktig i et lederskap. Jeg jobber med veldig mange mennesker, så jeg er ikke like tett på alle, men det å være skikkelig og ærlig er viktig for meg.

- Hva prioriterer du høyest som leder?

- Entusiasme. Jeg jobber med kommunikasjon internt og bygge kultur. Jeg blir målt på å få Komplett mer synlig. Da er det viktig å bygge omdømme og det starter internt. Komplett skal være en attraktiv arbeidsplass.

- Hva er du mest fornøyd med å ha oppnådd?

- Det er kulturen vi har klart å bygge. Jeg har fått være med på å forme mye og alle ansatte har bidratt. Min jobb har vært å dra i prosesser. Det handler om å gjøre de små tingene i hverdagen. Det er 500 mennesker her og de skal ikke bare være et navn. Derfor gjør vi små og store tiltak som løfter enkeltmennesket og alt som er bra.

- Hva har vært mest utfordrende på veien?

- Fusjonen i 2007 var krevende, men samtidig veldig lærerik. Noen ganger har man selvfølgelig sommerfugler i magen, men det er mest gode sommerfugler.

- Har du et lederideal?

- Jeg blir inspirert av flinke folk. En jeg har lært utrolig mye av er Ole Vinje, som er sjefen min. Han er flink til å se enkeltindividene og har et verdisyn jeg liker – tydelighet og varme. Det er mange flinke folk utenfor også, men jeg har ingen lederstjerne. Jeg blir motivert, inspirert og fasinert av folk som tar modige valg.

- Hva ser du etter når du ansetter folk?

- Først ser jeg naturligvis på bakgrunn og erfaring. Så er personlighet viktig. De må være sultne og jeg kjenner fort om jeg får energi av personen. Forskjelligheter er bra for teamet og godt humør hjelper selvfølgelig alltid.

- Hvordan tar du vare på dine medarbeidere?

- Jeg prøver å ta vare på alle kolleger ved å se dem. Jeg er raus med komplimenter. I tillegg bryr jeg meg. Jeg prøver å gi omsorg og være et godt medmenneske.

- Hvordan blir fremtiden?

- Jeg håper den blir lys og innholdsrik. Jeg er vitebegjærlig og alltid sulten på ny kunnskap. Jeg har hele tiden tatt tak i muligheter underveis og det skal jeg fortsette med.

- Vi er et selskap i vekst og her er det stadig nye muligheter. Vi har tøffe ambisjoner og hårete mål, så det blir spennende.

- Har du et godt råd til kommende ledere?

- Det er viktig å ha fokus på dem du leder, vær glad i mennesker og spesielt de du skal lede.

VOKSER: Ingebjørg Tollnes er stolt av kulturen i Komplett. Man må starte internt for å oppnå en vekst lik den de har, mener hun.
SPENNENDE ARBEIDSPLASS: Komplett har 500 ansatte i Sandefjord, og mange flere ønsker å begynne der.

Hjerte for byen 2016

  • Årlig næringslivskåring som gjennomføres av Byavisa Sandefjord, Sandefjord Næringsforening og PwC.
  • Har i år undertittelen «Lederen».
  • Finalistene presenteres i Byavisa.
  • Vinneren kåres under julefrokosten til Sandefjord Næringsforening 15/12.

 

De nominerte

;