Matbørsen

Matbørsen på Borgeskogen i Sandefjord selger ferdigmat for 650 millioner kroner i året. Familiebedriften har lang historie og store ambisjoner.
Daglig leder Dag Freddy Henriksen styrer en produksjonsbedrift med høyt tempo. Foto: Henrik Sandvik

Lasagne, karbonadekaker, omeletter, lapskaus, gryteretter og annen ferdigmat produseres i rasende tempo hos Matbørsen på Borgeskogen i Sandefjord. Selskapet er heleid av Norgesgruppen, men det er Henriksen-familien som styrer den løpende driften.

Familien etablerte, drev og solgte kjøttprodusenten Skjeggerød, før de i 1994 etablerte Matbørsen.

Med en lidenskap om gode, kvalitetsholdige og spiseferdige produkter, har Matbørsen opplevd betydelig vekst de seneste årene. Selskapet leverer sine produkter til ferskvarediskene i Meny-, Spar-, Joker-, Kiwi- og Bunnpris-butikker landet over, og det går i ett; Matbørsen har cirka 200 medarbeidere, og etterspørselen er så stor at produksjonen går i tre skift hver dag, døgnet rundt, hele året.

Matbørsen er godt kjent som en integreringsbedrift med mange flerkulturelle medarbeidere, og har på alle måter en god miks i arbeidsstokken. Selskapet har blant annet vunnet statlige utmerkelser for sitt integreringsarbeid. Ved juletider 2020 er selskapet også på jakt etter nye medarbeidere til mer administrative roller. 

Fakta