Norges mest interessante jobbmarked?

Sandefjord er i Norgestoppen i næringsvariasjon som gir mange og varierte jobbmuligheter. Her finner du både drømmejobben, drømmeboligen og det gode liv.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, Mai 2023

Den store variasjonen i bransjer og yrker, gjør at mulighetene for å finne drømmejobben nettopp i Sandefjord er veldig stor. I tillegg ble Sandefjord kåret til Norges mest boligvennlige kommune i 2023, som viser at det både bygges nok og riktige boliger til befolkningen.
I Sandefjord finner du altså både drømmejobben og drømmeboligen. 

Vi har møtt 16 av de som har funnet lykken i Sandefjord, fra helt forskjellige bransjer og med helt ulike stillingstitler. Se filmen og la deg inspirere av alle jobbmulighetene som finnes i Sandefjord. 

Sandefjord er i Norgestoppen på varierte, kule jobber

- og er kanskje verdens beste sted å bo...?

 

 

Norges netthandelshovedstad
Noe som særpreger Sandefjord er de mange, spennende etableringene innenfor nye, digitale forretningsområder, og byen har lang tradisjon med etablering av nettbutikker. Det hele startet med Komplett i 1996, som nå er Nordens største netthandelsaktør. Flere beslektede firmaer har dukket opp i kjølvannet av Komplett-suksessen, noe som har ført til at Sandefjord gjerne omtales som landets netthandelshovedstad, og dette gjør at byen er landets mest interessante arbeidssted innenfor fagfeltet.

Torger Reve, professor ved Handelshøyskolen BI, har tidligere uttalt:
- Den som bygger opp et norsk Ali Baba, bør befinne seg i Sandefjord.

Internasjonal by
Den størst private bedriften i Sandefjord er malingskonsernet Jotun, med omkring 10.000 ansatte globalt. At Jotun er et internasjonalt konsern, betyr ikke arbeidsplasser bare i utlandet. De har bygget nytt hovedkontor og forsknings- og utviklingssenter i Sandefjord som sysselsetter over 1000 mennesker. Jotuns posisjon og omfang har i mange år satt sitt preg på kommunen, og bidratt til at Sandefjord er svært internasjonal. Dette vises også i skoletilbudet; Skagerak International School i Sandefjord er eneste skole i Norge som tilbyr internasjonal opplæring fra barnehage til og med videregående.

Her finner du oversikt over ledige jobber i Sandefjord

;