Lena fikk "jobb til jul"

Lena (54) meldte seg på Hjem til jul for første gang i fjor. Da arrangementet nærmet seg fikk hun kalde føtter, og var på nippet til å gi fra seg plassen. Tanken om at hun var for gammel holdt, på å sette en stopper for møtet med Jotun som resulterte i jobb til jul.


Tekst: Hanne Marie Pedersen, Desember 2023

Utdannelse: 3 årig maritim høyskole, Master mariner.
Jobberfaring: Bla. a styrmann på oljetanker, Senior ingeniør i Sjøfartsdirektoratet, Havariinspektør oghavneleder på Slagentangen 
Selskap: Jotun
Tittel: HSEQ engineer, vikariat

- Jeg var veldig usikker, og tenkte at jeg burde gi plassen min til noen som var yngre. Heldigvis turte jeg å hoppe i det, og skjønte jo straks at det er stor variasjon i alder og bakgrunn på Hjem til jul. Jeg var ikke alene som «voksen arbeidssøker».  

Lena Hov Aasen hadde vært ledig en stund, etter at Esso valgte å legge ned raffineri-delen på Slagentangen. Til tross for 25 års variert erfaring fra maritim industri, opplevde hun at landbasert industri ikke helt klarte å vedsette den lange erfaringen hennes, og det var vanskelig å få ny jobb. Lena hadde lest om Hjem til jul tidligere, og nå ville hun benytte mulighetene til å treffe bedrifter ansikt til ansikt.

Hvordan vil du beskrive Hjem til jul?
- Det var en veldig fin måte å få vite litt mer om næringslivet i Sandefjord og hva de ulike bedriftene har å tilby. Her møter du folka ansikt til ansikt, og da er det så mye lettere å ta kontakt etterpå. Det var også en veldig sosial og hyggelig kveld. Jeg dro alene på arrangementet, men alle de andre er i samme ærend, så det var veldig lett å komme i kontakt med folk.

Hvordan var prosessen etter Hjem til jul?
- Jeg hadde sett meg ut et par bedrifter på forhånd, blant annet Jotun. Jeg snakket med veldig hyggelige representanter fra Jotun på Hjem til jul, og fikk kontaktinformasjon til en jeg burde kontakte. Jeg ringte denne kontakten rett etter nyttår, og da var det et barselvikariat som nettopp hadde kommet opp. Jeg var på intervju med HSEQ-sjefen og HR-sjefen, og kun halvannen uke senere startet jeg i vikariatet som HSEQ engineer.

Hva er det beste med jobben din og selskapet?
- Dessverre går vikariatet ut i desember, og det er ikke muligheter for forlengelse nå. Men dette har virkelig vært et supert år, med verdifull erfaring. Jeg har lært utrolig mye, og møtt så mange hyggelige folk.Det er jo bare hyggelige folk her.. Det er veldig inkluderende miljø, og jeg har virkelig blitt tatt imot med åpne armer.

Hva er det beste med Sandefjord? 
Det er hjembyen min, og jeg liker at den er liten men samtidig stor. Vi har fortsatt småbypreget, men samtidig har vi faktisk tilbud som en storby har. Om du ikke du finner noe å gjøre på på fritiden, er det nok deg det er noe feil med 😊.

Vikariatet til Lena gå ut nå i desember, og hun skal ut å søke jobb igjen. Derfor skal hun på Hjem til jul i år også, og vi krysser fingrene for at det blir full match også denne gangen.

Meld deg på Hjem til jul 2023 her

Grethe Iversen Kjølstad og Trine Kjølstad representerte Jotun på Hjem til jul i fjor
Lena Hov Aasen har kontorplass på fabrikken på Vindal
;