Flere og flere utenbysfra på visningene

Sandefjord kan tilby gode bokvaliteter og hyggelige boligpriser. De fleste som kjøper bolig her, har et forhold til byen fra før, forteller eiendomsmegler.


Oppdatert 7. september 2016:

 

Statistikk som Eiendom Norge har sluppet i dag, 7. september 2016, viser at boligprisene i Sandefjord steg 2,9 prosent i august måned. Det er marginalt høyere enn den gjennomsnittlige prisveksten på landsbasis, som var på 2,8 prosent i samme periode. Størst prisvekst hadde Lillehammer og Asker med 3,5 prosent, mens vestlandsbyene Bergen og Stavanger endte nederst på by-listen med en vekst på 1,3 prosent.

De siste 12 månedene har boligprisveksten vært 7,9 prosent i Tønsberg, 7,7 prosent i Sandefjord og 6,5 prosent i Larvik. Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i august var 32.791 kroner i Tønsberg, 26.359 kroner i Sandefjord og 23.936 kroner i Larvik, ifølge Sandefjords Blad.

Publisert 22. desember 2015:

Flere vil bo i Sandefjord

– De siste årene har flere og flere Oslo-etablerte par med tilknytning til Sandefjord kjøpt bolig her. De har gjerne god økonomi etter en hyggelig boligreise der inne, og er med på å drive prisene litt, sier Elin Tveter, eiendomsmegler og daglig leder på Privatmeglerens kontor i Sandefjord.

Det er tett oppunder jul når vi møter Tveter. Boligmarkedet er da på sitt roligste gjennom året, men ellers betegner eiendomsmegleren markedet i Sandefjord som positivt.

– Generelt er det bra pågang og god aktivitet. Nå nærmer det seg jul, og det legges ut færre eiendommer for salg. Det er helt normalt for denne tiden på året. Over nyttår legges det ut vesentlig mer eiendommer, og aktiviteten i markedet tar seg opp igjen, sier Tveter.

Hun forteller at boligkjøperne i Sandefjord aksepterer høyere priser enn tidligere.

– Vi skal ikke så mange årene tilbake før det var vanskelig å få solgt eneboliger til over 4,5 -5 millioner kroner – nå er det et bredt marked i Sandefjord også for eiendommer i høyere prisklasser, sier hun.

– Snittprisen for en enebolig er imidlertid en del lavere. Jeg vil anslå at den ligger på pluss/minus 3,5 millioner kroner, legger megleren til.

Sandefjord har mye å by på. Som for eksempel mer tid.

For dem som allerede har kjøpt boligen sin, er bedre tilgang på barnevakt en av de mest kjærkomne kvalitetene.

– Mange flytter tilbake til Sandefjord for å komme nærmere foreldrene sine, slik at ungene får være mer sammen med besteforeldre. De er en svært viktig del av dette, sier Tveter.

Tveter hadde megleroppdraget da Cecilie og Daniel Melberg kjøpte sin bolig i Sandefjord. De to flyttet da fra Oslo til hennes fødeby.

– Dette ser vi veldig ofte. Av dem som dukker opp på visningene utenbysfra har i hvert fall én av to tilknytning til Sandefjord. Sånn sett er det jo hyggelig at Sandefjord vinner, sier Tveter.

Megleren mener de to er representative på flere måter.

– Vi ser mange tilfeller der den ene får seg jobb i Sandefjord mens den andre fortsetter å pendle. Enten permanent eller for en periode, sier megleren, og fortsetter:

– Slik sett er det liten tvil om at flere attraktive arbeidsplasser og ledige stillinger vil være viktig for å tiltrekke seg også folk som ikke har en slik tilknytning til Sandefjord.

– POSITIVT: Boligmarkedet svinger gjennom året, men generelt er det bra pågang, ifølge Elin Tveter. Her med Daniel Melberg.
MYE Å BY PÅ: Nærhet til alt – som for eksempel sjøen – er ett av argumentene for å bo i Sandefjord.
;