Hun jager frem råskapen i deg

Cecilie Ystenes (33) trener toppidrettsutøvere og toppsjefer om prestasjoner og potensial. 12. oktober skal hun vekke gnisten i nærmere 300 konferansedeltagere i Sandefjord.


– Jeg lever drømmen min, sier Cecilie Ystenes.

Vi treffer henne på Lysaker Brygge en sensommerdag. Sola skinner, båtfolket freser forbi og høyhusene langt der inne i Oslo speiler seg i fjorden.

– Pappa var keeper på Kongsvinger (den gang topplag i fotball) og jeg var med på trening og kamp hele tida da jeg var liten. Jeg kan fortsatt huske og kjenne på spenningen i garderobeveggene før kamp, sier Ystenes.

Hun fant fort ut at dette samspillet mellom mennesker tiltalte henne.

– Det var noe med måten de snakket sammen på, fikk hverandre til å prestere og gjøre hverandre gode. Helt siden den gang har jeg visst at jeg kom til å jobbe med disse tingene på en eller annen måte.

Så havnet hun da selvfølgelig også på psykologistudiet.

– Jeg tilbragte syv år på skolebenken, det var en fin og lærerik tid. Den første jobben etter studiene hadde jeg som rekrutterer, men det var ikke noe for meg. Jeg besluttet tidlig å starte for meg selv, og det tok ikke lang tid før jeg beveget meg inn mot idretten, sier Ystenes.

Selv om keeperpappaen hennes i sin tid var den første norske spilleren som ble solgt til en utenlandsk klubb, var det en annen profil som fikk Ystenes inn i fotballgarderoben også i voksen alder.

– Jeg var 27 og et ubeskrevet blad i forhold til motivasjon og mentaltrening, men det var jo bare å prøve. Jeg skulle klare å leve av lidenskapen om å hjelpe andre mennesker, jeg skulle få det til. Det var ikke noe alternativ, sier hun.

Ystenes plukket opp telefonen og ringte til daværende spillende trener i Oslo-klubben Vålerenga, Martin Andresen.

– «Jeg vil jobbe for dere», sa jeg. «Da må du vise at du duger», sa han.

– Hvordan gikk det?

– Tydeligvis gikk det bra. Jeg fikk prøve meg, og vi fikk etter hvert et godt samarbeid gjennom mange år, forteller hun.

 

Nysgjerrig på nye muligheter? Finn ut mer om næringslivet og det gode livet i Sandefjord ved å registrere deg her!

Siden har Ystenes jobbet med en lang rekke norske toppidrettsutøvere – både landslagskeepere i fotball og landslagsspillere i golf – samt skuespillere på Nationaltheatret. Forrige vinter var hun med en toppgolfer på to ukers samling i USA – som vedkommendes personlige motivator – for å nevne noe.

Hun har også kurs for næringslivet – blant annet en rekke kommunikasjonsseminarer i flere prestisjetunge konsulenthus – og hun er forfatter, gjesteforeleser i Liverpool og fast spaltist i VG Helg.

– Det er mye som kan overføres fra idretten til næringslivet og motsatt. Det å nå målene sine. Utnytte potensialet sitt fullt ut. Samspillet mellom mennesker. Motivasjon . Alt dette er jo så utrolig spennende, utbryter hun.

– «Be so good they cant´t ignore you» – det er et mantra jeg trigges av.

 

 

Sandefjord har Jotun, Komplett og Torp Sandefjord lufthavn. Men også mye mer! Les deg opp om det lokale næringslivet her!

Motivatoren driver virksomheten sin gjennom Raw Trening på Lysaker. Selskapet hun har sammen med Ronny Døhli teller nå 16 medarbeidere, og 12. oktober kommer hun på besøk til Sandefjord.

Cecilie Ystenes er ett av trekkplastrene på Torpkonferansen 2016, blant annet etter å ha mottatt strålende kritikker.

Eks-programlederen og bloggeren Elisa Røtterud har skrevet følgende:

«Hun gløder på scenen når hun taler. Vekker noe i deg.  En får lyst til å reise seg fra stolen, storme frem og klemme henne. Holde rundt henne. Hardt. Takke henne for at “light my fire” endelig gir mening. Jeg kjenner jeg sikler litt. Topplokket mitt koker av nyoppdaget styrke. Cecilie Ystenes vil få frem råskapen i deg».

Temaet for Torpkonferansen er Tenk stort – basert på omdømmeprosjektet med samme navn. Det burde passe godt.

– Hva synes du om den røde tråden for dagen?

– Tenk stort – jeg liker det! Det er nøyaktig det dette handler om. For å nå ambisiøse mål, må man våge å sikte høyt og pushe seg den ekstra mila... Og det er jo helt rått!

MOTIVATOR: Cecilie Ystenes har alltid visst at hun skulle jobbe med å få mennesker til å prestere.
DEDIKERT: Cecilie Ystenes lever og ånder for det hun driver med, og gleder seg til å stå på scenen i Sandefjord.
;