Får boligdrømmen i boks

Med kone, barn og bolig lever Rudi Fjelldal (31) familielivet i Sandefjord. Som rådgiver i Handelsbanken hjelper han andre å realisere den samme drømmen.


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– Teknisk sett er jeg fra Sandefjord, og det er litt viktig. I Handelsbankens vedtekter står det jo at vi skal drive etter «kirketårnprinsippet», ler Rudi Fjelldal.

31-åringen speider ut fra balkongen øverst i Thor Dahl-bygget, og signalene fra oven er ikke spesielt oppløftende denne tidlige morgenen i mai. Det er ingen kirketårn å spore utenfor bankens lokaler, og regnet plasker ned i havnebassenget.

– Jeg vokste riktignok opp i Tønsberg, men moren min er fra Sandefjord og jeg bor i Stokke sammen med kone og to barn, forklarer Fjelldal.

Etter en kort diskusjon lander fotografen og journalisten på at det får være godkjent.

– Men hva mener du med «kirketårnprinsippet»?

– I gamle dager skulle man i prinsippet kunne se alle eiendommene banken hadde finansiert fra toppen av kirketårnet i kommunen der banken holdt til. Slik er det naturligvis ikke i 2021, innrømmer Fjelldal, og fortsetter:

– Det sier imidlertid en hel del om hvordan Handelsbanken skal være. En personlig bank som kjenner kundene sine godt og som har nære relasjoner til lokalmiljøet. Det er viktig for oss.

Inne i bankens lokaler er det så godt som tomt. To medarbeidere har videomøte med noen kolleger på hjemmekontor, ellers er det stille.

– Det er et historisk sus over disse lokalene som jeg liker utrolig godt. Her satt rederne blant massive møbler og skipsgulv, mens de tittet ut mot sjøen og styrte flåtene sine, sier Fjelldal.

Arbeidshverdagen i bygget anno 2021 er ganske annerledes. Det er digitale verktøy og lange kundelister som gjelder. 31-åringen hjelper kundene sine å ta vare på det som er viktig i livet – som familie, eiendom og sparepenger.

– Jeg har nå vært privatrådgiver i Handelsbanken i halvannet år, og noe av det jeg jobber mest med er å hjelpe folk å realisere husdrømmene sine, sier Fjelldal, og fortsetter:

– På den ene siden har vi mange utflyttede sandefjordinger. De bor gjerne noen år i Oslo før de flytter hjem igjen, og det må jeg si; veldig mange ender opp i Sandefjord til slutt.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

Den andre kundekategorien er nettopp det; mennesker på boligjakt her i distriktet.

– Det er mange som drømmer om å kjøpe bolig i Sandefjord, og vi prøver å hjelpe alle. Det er naturligvis lettere enn i Oslo. Prismessig er det en helt annen verden, sier Fjelldal.

De underliggende prinsippene er imidlertid de samme. Bankene må forholde seg til strenge utlånsregler, og nøkkeltallene må være «innafor» for at lånet skal kunne innvilges.

– Det er imidlertid ikke bare harde fakta og tall som gjelder. Vi jobber mye med å finne løsninger som gjør at kundene våre får til det de drømmer om, sier Fjelldal.

Dessuten er det ikke alt som kan måles i kroner og øre. Rådgiveren har full forståelse for at mange ønsker å flytte hit til våre kanter; han stortrives som familiefar i og rundt Sandefjord.

– Det er et godt liv. Vi går turer i nærområdet, utforsker mulighetene i nabokommunene, kjøper is og drar på stranda. Vi er heldige som bor her. Samtidig savner jeg jo muligheten til å reise bort av og til, da, innrømmer Fjelldal, og legger til:

– Det er fantastisk at vi har egen flyplass, og jeg gleder meg til verden åpner opp igjen. Vi er klare med en gang Torp kan ta oss imot!

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Rudi Fjelldal i Handelsbanken har travle og positive dager på jobb – med maritime omgivelser rundt seg og med boligkjøpere som de hyppigste kundene. Foto: Heidi Marie Gøperød
Rudi Fjelldal skjønner godt at mange ønsker seg et liv i Sandefjord – med familie, jobb, natur og alt det andre som følger med. Han lever det livet selv. Foto: Heidi Marie Gøperød

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;