Stresstest i nettbutikken

Smarte roboter og dyktige mennesker holder høy fart hos netthandelskjempen Komplett i Sandefjord. – Veksten har vært voldsom, så vi får virkelig kjørt oss, sier logistikkdirektør Bjørn-Tore «Benny» Svendsen (41).


Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Heidi Marie Gøperød

– 89 roboter plukker varer fra 72.500 kasser. Det går unna!

Logistikkdirektør Bjørn-Tore «Benny» Svendsen lister opp imponerende nøkkeltall. Komplett var først ut i landet med nettbutikk, og er fremdeles ledende i Norge og Norden. Nå i juni 2021 er det den forestående børsnoteringen mye handler om, men Komplett har også rikelig med historie å ta vare på.

– Vårt Autostore-anlegg var blant de første i landet da det kom i 2007, og vi har utvidet det tre ganger siden det, sier Svendsen.

– Lageret her er på 32.000 kvadratmeter. Vi vurderer fortløpende om vi trenger mer plass, og det kan nok hende det blir noen flere utvidelser, legger han til.

Robotene glir sømløst fra punkt til punkt, presist og raskt, og gjør aldri feil. Til slutt får operatørene beskjed om hvor mange enheter pr. vare som skal plukkes. Så kjører roboten resten tilbake.

– Robotene gjør at en del ting går av seg selv, men det er menneskene våre som er det viktigste vi har, presiserer Svendsen.

Siden Korona-pandemien traff Norge, har det vært en massiv dreining i handlemønsteret vårt. Mange har blitt tvunget over på nett for første gang og med det bidratt til nye rekorder for nettaktører som Komplett.

– Vi har hatt en voldsom vekst under pandemien. Først gikk det i kontorutstyr, da alle skulle jobbe hjemmefra. Så var det gaming-utstyr og ting til hagen, sier Svendsen, og fortsetter:

– For oss har det vært en stress-test. Vi får virkelig kjørt oss.

Sandefjordingen bekrefter en underliggende positiv utvikling også uavhengig av Korona.

– Vår egen vekst og den tøffe konkurransen i markedet gir oss utfordringer, men vi er et supert team som utfyller hverandre godt. Det er det som driver oss.

Svendsen skulle ønske ungdommer i Sandefjord fikk mer informasjon om lokale jobbmuligheter.

– Utdanningsinstitusjonene bør ha tettere dialog med oss ute i bedriftene. Vi kan si nokså presist hva slags kompetanse vi vil trenge i årene som kommer, sier han.

Finn ledige jobber i Sandefjord!

I Komplett ser man gjerne på seg selv som en logistikkbedrift snarere enn et netthandelsselskap; for å vinne kampen om de kravstore kundene må handleprosessen være enkel og gå smidig, knirkefritt og raskt.

Fra Sandefjord sender Komplett varer til kunder i Norge, Sverige og Danmark, og mye av ansvaret ligger på Svendsen og de 150-160 andre medarbeiderne i logistikkavdelingen.

– Dette er hjertet til Komplett – uten en velfungerende logistikkmaskin, fungerer det ikke, sier han, og fortsetter:

– Vi er stolte av å jobbe i Komplett og vi er stolte av logistikkavdelingen som arbeidsplass. Det er mange her hos meg som har høy ansiennitet, og flere har fått videreutdanning gjennom våre egne programmer.

Selv skulle Svendsen egentlig jobbe med noe helt annet.

– Planen var å være her i ett år før Politiskolen. Men det var så utrolig spennende her, sier Svendsen.

Mer enn 20 år senere står han på høylageret og klapper på en diger pappeske. Det siste og råeste på TV-fronten; stor, stilig og veldig fristende, innrømmer logistikkdirektøren:

– Det eneste problemet ved å jobbe her, er at litt for mye av lønna går med til å kjøpe kule produkter!

Ønsker du å motta nyhetsbrevene våre?

Komplett og Bjørn-Tore Svendsen (41) har opplevd enorm vekst siden pandemien traff Norge.
Bjørn-Tore Svendsens logistikkavdeling er selve hjertet til netthandelskjempen Komplett i Sandefjord.

Inspirerende sandefjordinger!

* Det foregår mye positivt i næringslivet vårt, og sommeren 2021 løfter vi fram flere spennende Sandefjords-bedrifter.

* I denne intervjuserien treffer du medarbeidere fra hoved-samarbeidspartnerne i Tenk stort, tenk Sandefjord-prosjektet.

* Et nytt intervju blir publisert hver uke på våre websider og i sosiale medier. Følg med og bli inspirert, du også!

;