Fant drømmejobben i Sandefjord

Supre bostedskvaliteter, sentral beliggenhet og et blomstrende næringsliv gjør Sandefjord aktuell for stadig flere. IoT-bedriften GSGroup har nå hentet en australsk advokat fra Equinor og en finansdirektør fra Orkla.


Tekst: Henrik Sandvik

– Sandefjord er på radaren til topp kvalifiserte mennesker på en helt annen måte enn før. Tidligere hadde vi aldri greid å få rekruttert personer av et slikt kaliber som det vi gjør nå, sier markedssjef Christian Aarvold i GSGroup

Selskapet er markedsledende innen Internet of Things (IoT). På hovedkontoret på Kullerød utvikles tjenester og løsninger for mobil datafangst og sensorteknologi, og mobilitet er et nøkkelord også i arbeidsstokken; kun 10 av 40 medarbeidere på hovedkontoret bor i Sandefjord.

– Hele denne regionen er ett arbeidsmarked. Det er problemfritt å bo i én Vestfold-kommune og jobbe i en annen, sier Aarvold, som selv starter og slutter dagen på Nøtterøy.

Markedssjefen lister opp supre bostedskvaliteter, sentral beliggenhet og et blomstrende næringsliv som noen av årsakene til at flere og flere søker seg mot Vestfold-byene.

– Det å bo og jobbe i vår region blir mer og mer attraktivt. Ikke minst i den tiden vi lever i nå med Covid-19, der mange ønsker trygghet. Samtidig har vi utviklet oss som bedrift, og det er positivt for hele regionen at vi og andre lokale aktører klarer å tiltrekke oss dyktige mennesker. Da øker talent-poolen i området, fortsetter han.

Disse Sandefjords-bedriftene har ledige jobber!

GSGroup er i positiv utvikling, og har altså hentet to nye medarbeidere til sentrale stillinger den siste tiden. Michal P. Jorek er advokat, fra Australia og med master i rettsvitenskap fra Cambridge University i Storbritannia. Der traff han også det som i dag er hans kone, og hun er tilfeldigvis fra Sandefjord.

– Jeg jobbet i Equinors Legal & Compliance-avdeling før jeg begynte som juridisk leder i GSGroup. Mine arbeidsoppgaver er alt som har med juss å gjøre, blant annet i forbindelse med compliance, transaksjoner, tvister og ny business, sier Jorek, og fortsetter: 

– Jeg har vært her i ni måneder nå, og det har vært veldig lærerikt. Det jobber utrolig mange dyktige mennesker i dette selskapet, og vi driver med «cutting edge» utvikling på mange områder. Selskapet har stort potensial, mener han.

– Det er en glede å være med på og bidra til denne utviklingsreisen. Det har i det hele tatt vært veldig positivt å komme til Sandefjord, for eksempel med de korte avstandene. Da jeg jobbet på Fornebu, brukte jeg 2 timer hver vei. Nå kan jeg kjøre til jobb på 10 minutter. Det er som en drøm, sier australieneren. 

Meld deg på nyhetsbrevet vårt!

Peder H. Lindberg er opprinnelig fra Larvik, og studerte i Frankrike og Bergen før han slo seg ned i Oslo. Han hadde 12 års fartstid i Orkla-systemet i bagasjen da han flyttet hjem til Larvik og begynte som finansdirektør i GSGroup i august. 

– Jeg har totalansvar for hele økonomifunksjonen, sitter i konsernledelsen og har dialog opp mot styret. Det er veldig annerledes å gå fra et stort til et lite økonomisystem, så det er en god del aspekter ved denne jobben jeg ikke har møtt på før, sier Lindberg. 

– Jeg er rykende fersk, men føler jeg har lært mye på kort tid. Det er i ferd med å bli et cluster på telematics- og sensor-siden i Søndre Vestfold, og det er veldig spennende å få være en del av det, fortsetter han. 

Lindberg ble første gang eksponert mot Sandefjord da han i en periode syklet bak 20-bussen i Oslo på vei til jobb, og fikk se næringsforeningens Sandefjord-reklameplakater. Resultatet ble at han fikk med kona - en klimaflyktning fra Bergen - og deres to sønner til Vestfold. 

– For meg har Sandefjord alltid hatt en veldig positiv klang. Det handler om å ha vyer og mot, og et næringsliv som er internasjonalt orientert. Her har man alltid sett ut mot verden. Dessuten er det veldig greit å flytte seg rundt i regionen, så jeg er svært fornøyd med å havne her, sier Lindberg.

Peder H. Lindberg (t.v.) og Michal P. Jorek stortrives som ferske medarbeidere i Sandefjords-bedriften GSGroup. Foto: Henrik Sandvik
Flere og flere får opp øynene for å bo og jobbe i vår region, mener markedssjef Christian Aarvold i GSGroup. Foto: Selskapet
;